Luchtgommen van meubelen

Wenst u houtwerk zoals meubels, deuren, kasten, trappen, ornamenten, houtsnijwerk, architraven of een lambrisering te laten renoveren met behoud van het origineel karakter? Dan biedt Werner van Gestel u door luchtgommen de ideale oplossing.

Wat is luchtgommen?

De meesten onder ons hebben wel eens van het begrip zandstralen gehoord. Het zandstralen van meubelen wordt doorgaans uitgevoerd onder een hoge druk (8 bar of hoger) met een scherp straalmiddel. Luchtgommen is een vergelijkbare maar duurzamere techniek, waarbij hout door een keramische korrel onder lage druk (maximaal 4 bar) gereinigd wordt. De zacht gommende aanraking zorgt ervoor dat alle details even scherp blijven.

In volle glorie

Luchtgommen is een tijdbesparend proces ten opzichte van schuren. De techniek wordt afgestemd op de hardheid van het hout. Na het luchtgommen van uw meubelen is het houtwerk volledig in glorie hersteld, er wordt letterlijk nieuw leven ingeblazen. U kunt bijvoorbeeld als afwerking ervoor kiezen het houtwerk te laten patineren voor een karaktervolle uitstraling.

Past de kleur van het hout niet meer in uw interieur, wilt u een meubelstuk renoveren of  met een creatieve ingreep iets nieuws proberen? Contacteer ons als u de prijs voor het zandstralen van uw meubelen wilt weten of als u meer informatie zoekt. Bezorg ons eventueel een foto van wat u wil bewerken. Eventueel halen wij uw meubelen op en leveren ze bij u thuis weer af. U zult versteld staan van het resultaat van luchtgommen!